مدیریت جنگل­‌های شهری به­ عنوان یکی از راه‌کارهای اساسی مدیریت پیامد­های ناشی از توسعه شهری شناخته می­ شود. در این راه‌کار، جنگل های شهری به عنوان جزء مهم ایستم شهری وظیفه ارائه طیف گسترده‌ای از خدمات ایستم مانند تقویت کیفیت هوا، کاهش گرمای تابستان، کاهش روان‌آب، کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای، زیباسازی فضای شهری و ایجاد فرصت­‌های تفریحی را دارند.

جنگل‌هایی که به مثابه ریه‌های زمین عمل می‌کنند و با تولید اکسیژن و کاهش آلاینده‌ها یکی از موثرترین آفریده‌های خدا برای حیات زمین محسوب می‌شوند. فضای گسترده سبزی که این روزها با تغییرات اقلیمی که دنیا را تحت تاثیر قرار داده، روزهای خوبی را نمی‌گذراند و نیاز به توجه جدی‌تری دارد.

در روزهایی که به گفته دوستداران محیط زیست، توسعه شهرهای صنعتی و فراگیری فناوری‌های نوین یکی از دلایل از بین رفتن جنگل‌ها است، همین فناوری‌ها به کمک احیای حیات آن‌ها آمده‌اند تا بتوانند جانی تازه به کالبد این سبزه قبای زمین بدمند.

اما پایش جنگل‌هایی که حیات زمین به آن‌وابسته است به دلیل پیچیدگی‌های اجتماعی/ زیست‌محیطی جنگل‌های شهری و فعل و انفعالات بین فرآیندهای اقتصادی/ اجتماعی و زیست‌محیطی سخت و دشوار شده است. به همین دلیل نیازمند داده­‌های دقیق و به­‌هنگام از وضعیت، روندها و اطلاعات مربوط به این فعل و انفعالات در مقیاس‌­های زمانی و مکانی متفاوت و متعدد هستیم.

در روش‌های سنتی این اطلاعات با نمونه‌گیری تصادفی و تفسیر بصری عکس‌های هوایی به دست می‌آید که علاوه ­بر هزینه بالا، زمان­بر بودن، نیازمندی به عوامل انسانی فراوان و ناکارامدی در پوشش مناطق بزرگ، قابلیت تکرارپذیری و مقیاس پذیری نیز ندارند.

ادامه مطلب

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پنجره های آبی Kevin مُشْبِر وبلاگ حضرت آیت الله العظمی حاج سید محمدباقر مصطفوی الحسینی رحمه الله علیه زيادة متابعين انستقرام سایه سازان مهر گستر Peter ♡گاه نوشت های من♡ رادیولوژی